Krav Hundköpare

Som vi skrev på startsidan så har vi ett antal regler som gäller för våra hundköpare. Dessa regler är till för både dig som köpare och oss som uppfödare för att vi ska kunna undvika de problem som kan uppstå kring ett valpköp. Läs nedan om vad som gäller vid Tingning och köp av våra hundar.

Tingning

Att tinga en hund innebär att du bokar den. Vi lägger upp dem nyfödda valpar som har hälsan så snart vi kan efter födseln (1 vecka). För att tinga en hund krävs att du skickar ett skriftiligt meddelande till oss med ditt namn, personnummer, Adress, telefonnumer och epostadress.  Handlers kräver också handpenning vid Tingning av hunden, vilket ligger på 20 % av kostnaden vid leverans. Skulle du ångra dig, så förfaller handpenningen.

Handpenningen får du dock tillbaka om hunden skulle visa sig ha någon sjukdom som inte kunde ses vid tingningen, eller om valpen skulle avlida under tiden fram till dess att du hämtar den.

Efter att ha kontaktat oss och begärt tingning, ska vi få in pengarna på vårt konto senast 5 arbetsdagar från det att svar från oss med kontouppgifter inkommit, annars blir tingningen ogiltig. Senast 2 veckor efter vårt svarsbrev ska du ha inkommit med alla handlingar som vi begärt under nästa rubrik.

Krav på köpare vid hemtagning

Före hemtagning kan ske ska följande saker vara uppfyllda:

  • Minst veterinärsförsäkring har tecknats för valpen.

Vi rekommenderar Dina försäkringar för boxerrasen, men det finns ett antal jämförelsesajter du kan titta på för att få överblick – kika på undersidan våra vänner

  • Pengarna ska vara inbetalda på vårt konto
  • Ni hämtar valpen på plats hos oss

Vid hemtagning får ni med er följande saker för att er första tid med hunden ska bli så bra som möjligt:

  • 2 Kg hundfoder rekommenderad SKK för Boxerrasen
  • En ID- märkt, och registrerad hund
  • En Vaccinerad hund (Parvo, HCC och Kennelhosta)
  • Försärkingsskydd mot dolda fel i 4 år. (Dolda fel försäkring hund)
  • Stamtavla, Vaccinationsintyg, Köpavtal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *